Achter de schermen

Woonservice

Hoe stimuleer je mensen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen?

vraag

Momenteel is de helft van alle huurders van Woonservice ouder dan 50 jaar en dit zal alleen maar toenemen. Er zijn genoeg plannen om het aanbod van Woonservice beter te laten aansluiten op de veranderende vraag. Bijvoorbeeld met aanpassingen in huis.

Tegen een kleine huurverhoging kun je een echte personenlift krijgen. Maar het probleem is dat huurders er niet aan willen beginnen, vaak pas als het te laat is. Ze vinden het ‘gedoe’ om aanpassingen te doen, vinden zichzelf nog niet oud genoeg hiervoor en denken dat de overheid dit wel regelt. Maar de overheid trekt zich juist terug. Hoe overtuig je ze dan toch van de toegevoegde waarde?

aanpak

We kozen voor een positieve en persoonlijke aanpak: ThuisBest. We lieten bewoners zelf nadenken over eerdere aanpassingen. Wat hebben deze voor hen betekend? Zo konden we gemakkelijk een brug slaan naar wat aanpassingen in de toekomst kunnen brengen. Deze verhalen komen terug in tijdlijnen.

De verschillende typeringen van senioren stonden centraal bij het samenstellen van pakketten met aanpassingen. Domotica voor de belangstellenden, kleine makkelijke aanpassingen voor de conservatieven. Tijdens een gesprek met een ThuisBest adviseur worden alleen de positieve aspecten van een aanpassing besproken.

Tijdlijn

komt een vrouw bij de balie

Hoe ga je om met oudere klanten en wat doe je als je iemand moeilijk kan verstaan? Hoe ga je om met iemand die maar door blijft kletsen en moeilijk hoofd- van bijzaken kan onderscheiden? En hoe doe je dit met respect? Hoe werken de stereotypes over ouder worden door in communicatie? Bij de training Communiceren met Senioren werkten we met echte acteurs aan klantcontact bij Woonservice.

wist je dat 

  • Er een heuse ThuisBest auto rondrijdt?
  • We bij de training Communiceren met Senioren heerlijke advocaatjes schonken en presenteerden in een bloemetjesjurk?
  • In het Langer Thuus huis alle aanpassingen ook daadwerkelijk te zien zijn?
  • Een zorgrobot het Langer Thuus opende? 

thuisbest auto

keijzerkroon

"Ik wil die lift voor geen goud meer missen!"

- Klaasje over de ThuisBestlift

55Plus HeaderLOGO

De 55+faculteit is een initiatief van drie consultancies op het gebied van marketing, communicatie en productontwikkeling. We adviseren en begeleiden organisaties bij het ontwikkelen van effectieve online marketing- en communicatiestrategieën en producten gericht op de oudere doelgroep. Daarbij maken we optimaal gebruik van onze kennis uit de wetenschap en praktijk.