Achter de schermen

A+O fonds Rijk

Hoe zorg je voor verbinding tussen rijksmedewerkers in coronatijd?

Vraag

Zelfregie en ontwikkeling in je loopbaan wordt gestimuleerd door de Rijksoverheid. Maar hoe weet je als werknemer waar je ambities liggen en wat je doelen zijn? En hoe ontwikkel je jezelf optimaal? Tijdens de Summerschool van het A+O fonds Rijk kun je dat ontdekken. Normaliter op locatie, maar dit jaar via een online evenement.

Het doel? Zoveel mogelijk rijksmedewerkers in beweging te krijgen en hen ruimte te geven voor verdere ontplooiing. Zowel op het gebied van werk als privé.

Aanpak

Het evenement Summerschool biedt rijksambtenaren een dag vol inspiratie, bagage en ideeën voor vervolgstappen. De uitdaging in 2020 was hoe we een interactief evenement op locatie konden vertalen naar een online evenement. Door een afwisselend programma op te zetten met een sterke dagvoorzitter, korte workshops aan te bieden, break-out rooms in te plannen en het geheel in te leiden met creatieve filmpjes is het gelukt om de sfeer en verbondenheid te creëren zoals dat bij de Summerschool op locatie ook gebeurt. Het thema – ‘Samen verbonden voor jouw toekomst’ – gaf mooi weer dat we ook in deze tijden sterk met elkaar verbonden kunnen zijn, al zitten we op een afstand en zien we elkaar niet fysiek.

 

Nieuwe energie

Op dinsdag 27 en donderdag 29 oktober vonden er twee Summerschooldagen online plaats, live vanuit de Nieuwe Energie in Leiden. Een najaarseditie waarbij we het sterk geladen merk ‘Summerschool’ in stand hielden. Rijksmedewerkers konden zich van tevoren opgeven voor één van de twee dagen en kozen twee van de in totaal acht workshops. Tijdens de Summerschooldagen konden deelnemers vanuit huis de plenaire sessies en workshops volgen via een online platform. Voor iedereen nieuw en spannend, maar het was een groot succes. Per dag konden 200 mensen deelnemen aan het veelzijdige programma en stilstaan bij wat zij écht willen. Benieuwd naar het aanbod van de Summerschool? Bekijk dan de campagne-website www.summerschool2020.nl.

Vormgeving

Online omgeving

Online post