Achter de schermen

Ervaar het OV

Hoe krijg je zoveel mogelijk mensen in de bus en trein?

rij 1 - vraag

vraag

Wie kent het niet, de aanblik van overvolle bussen en treinen tijdens de spitsuren. Terwijl er tijdens de daluren vaak maar weinig mensen in dezelfde bussen en treinen zitten. 

Binnen het samenwerkingsverband Ervaar het OV werken vervoerders Connexxion, Syntus en Arriva samen met concessieverleners provincie Gelderland, provincie Overijssel en provincie Flevoland om meer reizigers tijdens de daluren te trekken.

Aanpak

Een campagne met een sterke online focus verleidt sociaal recreatieve reizigers het OV eens uit te proberen. Door middel van verschillende probeeraanbiedingen kunnen ze zelf ervaren hoe handig en leuk het openbaar vervoer is.

Via online advertising, persmomenten, e-nieuwsbieven en social media leiden we onze doelgroep naar onze website, waar inmiddels al ruim 100.000 probeertickets zijn besteld.

wist je dat

  • 40% van de Ervaar het OV-reizigers positief verrast is en voortaan vaker gebruik gaat maken van het openbaar vervoer?
  • De website van Ervaar het OV al ruim 845.000 bezoekers heeft getrokken?
  • Er in het 1e jaar 51.000 reizigers door de campagne met de bus en trein gingen
  • Onder 29% van deze reigers het imago van het OV positief is veranderd 
  • Ervaar het OV een nieuwsbrief database van ruim 40.000 mensen heeft

de app

Met behulp van de Ervaar het OV app kunnen reizigers op hun smartphone of tablet de actietickets tonen en hoeven de tickets niet meer uitgeprint te worden.

Met de app speelt Ervaar het OV in op de wensen en behoeften van de deelnemers die in het evaluatieonderzoek naar voren kwamen.

02a app02b app02c app

02 beleving

beleving

Tijdens de actiemaand schrijven we een prijsvraag uit. Mensen kunnen deelnemen door hun reiservaring te delen via social media of de mail.

Carmen deelde haar ervaring: 
“Het is altijd zo gezellig samen! Ik heb dan alle tijd voor de kids. We doen spelletjes of kijken een filmpje op de iPad.”

06 advertising

05 trein