Achter de schermen

Brabant Sport

Hoe krijg je mensen met een beperking in beweging?

Vraag

Regelmatig sporten is belangrijk voor iedereen. Ook voor mensen die niet mee kunnen doen met het reguliere aanbod. Voor deze doelgroep zijn er steeds meer initiatieven en faciliteiten. Maar hoe neem je drempels weg om te gaan sporten en verbind je al deze partijen? En hoe breng je zoveel mogelijk mensen met een beperking in beweging?

Aanpak

We verleiden unieke sporters -maar ook hun sociale omgeving en professionals, zoals fysiotherapeuten en huisartsen- om in beweging te komen. Op de website kun je via een sportzoeker passende faciliteiten in de buurt vinden en worden unieke sporters gekoppeld aan een persoonlijke sportcoach. Via events, online advertising en mailings bereiken we onze doelgroepen. Samen met TV-presentator Manuel Venderbos maken we inspirerende portretten van sporters met een beperking, zoals wheeler Kenny van Weeghel en dressuuramazone Sanne Voets. 

...mensen met een beperking meer laten bewegen in Brabant!

Sterke finish

De campagne trapt af tijdens de Vestingloop in Den Bosch. Dit popuaire event kende dit jaar ook een Para Run, een speciaal event voor mensen met een beperking. Uniek Sporten Brabant liep mee met een promoteam, unieke lopers en geduputeerde Henri Swinkels, ambassadeur van Uniek Sporten Brabant.

"Karakter wint van talent. Er is echt nog van alles mogelijk."

Pim Brouwers,
Obstacle Runner

Ontmoet sportfanaat Pim, een van de ambassadeur van Uniek Sporten Brabant. Gaat geen obstakel uit de weg. Zeker niet met zijn rolstoel. Zoekt de grenzen op als het gaat om zijn sport: obstacle runs.