Achter de schermen

Amadeus Lyceum

Hoe werk je als school aan een beter imago?

vraag

Het Amadeus Lyceum rekent af met een moeilijke periode in haar bestaan. Het enthousiasme was altijd erg groot. Er werd een prachtige cultuurschool neergezet met veel ruimte voor keuzevrijheid. Het ging alleen ten koste van schoolorganisatie en eindexamenresultaten.

Een krachtig veranderproces werd ingezet. De vraag aan ons: help ons met een sterk imago, meer leerlingen, een herkenbaar profiel en betrokken medewerkers.

aanpak

Op basis van diverse sessies met het team van Amadeus gingen we de uitdaging aan. We ontwikkelden het concept Toekomstproof.

Ons team onder leiding van Susanne, die vijf en een halve maand als interim adviseur bij het Amadeus Lyceum werkte, ontwikkelde naast het concept, een nieuwe website, een social media strategie, het persbeleid, een wervingscampagne, een huisstijlhandboek, een crisisplan en een interne communicatiestructuur.

resultaat

De organisatieverandering en de marketingcampagne waren een succes. Het aantal leerlingen voor het schooljaar 2015 - 2016 was verdubbeld ten opzichte van het schooljaar daarvoor.

Het veranderproces zorgde ervoor dat de Onderwijsinspectie besloot om de school pas weer in januari 2016 door te lichten.

wist je dat ...

  • de eindexamenresultaten fors zijn verbeterd?
  • het aantal leerlingen was verdubbeld ten opzichte van het schooljaar daarvoor?
  • de open dag een record aantal bezoekers had van 2.200?
  • het Amadeus Lyceum met haar VMBO TL en HAVO nu behoort tot de beste scholen in Nederland?
  • de informatieavond met oud-gymnasiast Victoria Koblenko ruim 100 kinderen met hun ouders trok?

keijzerkroon

"Amadeus-leerlingen leren lekker creatief om te gaan met uitdagingen."

- Victoria Koblenko

03 poster