Lia windt er geen doekjes om

What you see is what you get. Die uitdrukking past goed bij Lia. Ook zakelijk gezien is het goed dat je elkaar gewoon vertelt wat je op je hart hebt. Dat effent de snelste weg naar een situatie waarin de gesprekspartners zonder energieverlies en verborgen agenda’s constructief stappen kunnen maken, vindt Lia.

on my mind...

  • Afspraken maken met onze nieuwe collega Laurens
  • In afwachting van voorstellingenprogramma  van het Nederlands Danstheater ’15-’16 (fan)
  • Nagaan wat de gevolgen voor ons zijn van de nieuwe regels voor het aannemen van medewerkers
  •  Hoe krijg je zevenblad voorgoed de tuin uit?
  • Aftellen tot het concert van Charles Aznavour in Amsterdam en de toneelvoorstelling The Fountainhead in Rotterdam (yes, we hebben kaartjes)
  • Respect voor de zorgverleners in het verpleeghuis van mijn ouders!

De nieuwe Gabaldon is uit!

De nieuwe Gabaldon

Eindelijk is het zover. Deel 8 van de Reiziger-serie van Diana Gabaldon is uit. ‘ Met het bloed van mijn hart’ is de titel en het bestaat dit keer zelfs uit twee delen. Meer dan 1200 bladzijden leesplezier voor deze zomer. Ik ben al jaren fan van deze historische roman die zich afspeelt in de Schotse Hooglanden. En nu lees ik dat er net ook een tv-serie uit is die is gebaseerd op deze boeken: Outlander. Ik ben benieuwd!

Mijn favoriete steden top-tien (in willekeurige volgorde)

Maastricht
Den Haag
Naarden vesting
Turijn
Antwerpen
Kopenhagen
Zurich
Saint Tropez
Utrecht
Luzern

Zomerse gerechten: succes verzekerd!

Kookboeken

Interieur architectuur, mode, tuinieren en koken, dat zijn mijn favoriete hobby’s. Nu de zomer weer  voor de deur staat is het misschien een goed moment om twee van mijn favoriete zomerrecepten te delen?

Een panna cotta en een zomerse salade die wordt toegeschreven aan actrice Sophia Loren (!). Dat laatste gerecht is vooral een succes op een buitenterras tijdens een zoele zomeravond met een leuk stel vrienden. 

Spaghetti alla Sophia Loren (voor 4 personen)

Ingrediënten:
1 kilo pomodori tomaten
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
100 gr. groene olijven
Flinke bos peterselie
100 gr. kappertjes
Oregano, olijfolie, zout en peper
Parmezaanse kaas
300 gr. spaghetti

 

Ontpit en snij de tomaten in vieren en dan in lange repen.
Snij de sjalotjes in ringen
Pers de knoflook uit
Snij de olijven een keer door
Spoel de kappertjes af
Snij de peterselie fijn
Doe alle ingrediënten bij elkaar en roer goed door.
Voeg zout, peper en oregano naar smaak toe
Alles met flink wat olijfolie mengen en ongeveer 24 uur (!) laten staan.
Kook vlak voor gebruik spaghetti al dente.
Doe wat spaghetti op het bord, een flinke schep saus erover en maak het af met Parmezaanse kaas.

Panna Cotta (voor 4 personen)

Ingrediënten:
3 blaadjes witte gelatine
250 ml. slagroom
2 zakjes vanillesuiker
50 gr. suiker
150 gr. Griekse yoghurt
4 eenpersoons vormpjes, licht ingevet

Voor de garnering:
verse mandarijnen en pitloze druiven in het sap van één limoen en 3 eetlepels honing gemarineerd.
Of in de zomer in  1 eetlepel balsamico-azijn gemarineerde aardbeien of verse bosvruchten.

  1. Week de gelatine 10 minuten in koud water. Breng in een pan 100 ml room aan de kook en los de vanillesuiker en de gewone suiker er al roerend in op. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes een voor een al roerend op in de  hete room. Laat het roommengsel afkoelen tot het lobbig wordt.
  2. Klop de rest van de room in een kom bijna stijf. Spatel de yoghurt en het gelatinemengsel er doorheen. Schenk dit mengsel in de vormpjes en laat in de koelkast ca twee uur stevig worden.
  3. Marineer de vruchten en schep regelmatig om.
  4. Maak met een scherp mesje de panna cotta los van de vormpjes en stort op de vier borden. Schep het vruchtenmengsel eromheen.

Pluk de dag!  Hoe langer je twijfelt hoe minder je onderneemt.

Lia