Ben wil het levensgeluk van mensen vergroten

Termen die bij Ben passen zijn vernieuwend, creatief, enthousiast, verbinder en soms eerst doen en dan denken. Kijk wat werkt, durf te doen en te proberen. Innoveren doe je niet vanaf papier maar in de praktijk, leer daarbij van de reis die je maakt. Uiteraard goed doordacht en met de juiste strategie.

on my mind

Klussen in ons nieuwe huis.

Wat gaan we met de tuin doen?

Wat wordt mijn volgende reis?

Wat wordt mijn volgende sportieve uitdaging en wie kan ik zo gek krijgen om mee te gaan?

Wat voor toffe activiteiten kunnen we dit jaar gaan organiseren tijdens de Feestweek in Noordhorn?

Welke serie moet ik nog zien op Netflix?


De hoogste toppen

Verder beklim ik graag de hoogste toppen om mooie plaatjes te schieten en te genieten van prachtige zonsopkomsten of zonsondergangen.


De volgende reis?

Ik heb af en toe heimwee naar de stranden van Koh Chang (Thailand), vooral Lonely Beach...


Natuur of stad?

Als ik moet kiezen tussen natuur en stad dan is het zeker weten natuur.


Mijn favorieten

Drinken

Goede (verse bonen) koffie

Eten

Chocola

Drank

Wijn

Gezelligheid

Borrelen

Kwark

Skyr!

Bezigheid

Nieuwe dingen

Een amplitie koning

Sommige mensen noemen mij een amplitie koning, wat wellicht om enige uitleg vraagt. Amplitie komt van het Latijnse woord Amplio en betekent letterlijk vergroten, versterken en vermeerderen. Vaak grijpen we (pas) in als iets heeft plaatsgevonden, wat neerkomt op pleisterplakken en daarmee curatief handelen. Steeds meer mensen en bedrijven zetten in op preventie. Bij preventie wordt gekeken naar risicogroepen en het beperken van deze risico’s om erger te voorkomen. Dit gaat al de goede kant op, maar het richt zich nog steeds alleen maar op risicodoelgroepen om erger te voorkomen, preventie is daarom nog steeds meer gelieerd aan bijvoorbeeld ziekte en uitval dan aan gezondheid en presteren. Amplitie zit nog een stapje voor preventie, bij amplitie richt je je op iedereen. Wanneer we kijken naar gezondheid gaan we niet alleen de zieken of de risicogevallen helpen (en dus wachten totdat mensen ziek genoeg zijn om geholpen te worden), maar gaan we iedereen een stapje vooruithelpen. Hiermee vergroot en versterk je de gezondheid van ieder individu. Deze manier van denken, kijken en redeneren helpt om het positieve te benadrukken en te denken in mogelijkheden!

Mocht mijn amplitie uitleg overkomen als een stortvloed aan informatie mag je altijd contact met mij zoeken om hier eens over door te praten!

"Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden."

Ben