Thuiswerktips van de Keijzers en Keijzerinnen

thuiswerktips

nws

22-04-2020

Van challenges tot telefoontjes en van knutselen tot YouTube-filmpjes: we delen graag onze beste thuiswerktips met jullie. Zo houden we bij Keijzer het thuiswerken leuk én efficiënt.

Yogamatje

Ik leg mijn yogamatje in het zicht in huis. Elke keer als ik erlangs kom, doe ik wat oefeningen om zo die niet-ergonomische zithouding van mijn thuiswerkplek te compenseren.
– Noor

Nathan en Lavezzi

Start elke ochtend met de 10-minuten-workout van Nathan Rutjes en zoon Lavezzi. Een actief begin van de dag samen met je kinderen!
– Bertien

Verkleedthema tijdens teamstart

Start de dag samen met je collega’s op via Teams. Extra leuk: verzin elke dag een ander verkleedthema. Dat maakt het ochtendmomentje met je team extra gezellig.
– Floor

Judith, Bertien, Anne en Hedwig verkleed als duikers

Spelen met huisdieren

Neem af en toe even een korte break van je scherm en speel met je huisdieren, kinderen of huisgenoten een kort spelletje voor wat nieuwe en frisse inspiratie!
– Nikky

Nikky met haar konijn

30 day challenge

Altijd al super flexibel willen zijn? Of wil je 50 push ups achter elkaar kunnen doen? Begin met een 30 day challenge! De 30 day yoga challenge van Yoga with Adrienne via YouTube vind ik een aanrader. Zo’n challenge geeft ook structuur aan je dag.
– Charlotte

Staan

Richt thuis een hoog bureau in (of zet je computer op een IKEA-doos of een trip trap stoel op je bureau) en werk regelmatig even staand. Zitten is immers het nieuwe roken.
– Wim

Uitgebreid lunchen

Neem uitgebreid de tijd om te lunchen en achter je computer vandaan te komen.
– Ben

Hoed en stoplicht knutselen

Maak afspraken met je partner wie wanneer de juf of meester is. Laat je kinderen een meester/juf hoed maken die je dan op kunt zetten. Mocht je werk het toelaten, zorg dan dat je op dat moment als juf of meester er ook 100% voor ze bent. Om ervoor te zorgen dat je niet gestoord wordt tijdens het werk: Maak samen met je kinderen een stoplicht en hang die bij je werkplek. Met een wasknijper kun je aangeven of ze je wel mogen storen (groen) of absoluut niet (rood).
– Judith

Traprennen

Kom elke twee uur achter je laptop vandaan en ren 20x de trap op en af. Spierpijn gegarandeerd de eerste paar dagen!
– Hedwig

Raam open

Wat voor mij goed helpt: Zorg voor frisse lucht tijdens het werken. Dus hup, dat raam open! Simpel, maar een wereld van verschil.
– Dieuwke

Eerder uit bed dan je partner

Sta eerder op dan je partner en zorg dat jij de beste werkplek van het huis hebt. Op foto 1 en 2 zie je hoe onze eerste thuiswerkweek eruit zag. En zoals je wel kan raden: dat was niet echt ideaal. Dus hebben we dat na week 1 anders aangepakt en een extra werkplek gecreëerd. Mijn echte tip dus: Zorg dat je partner en jij allebei een goede werkplek hebben, zodat jullie beiden goed kunnen werken.
– Eva

Foto 1: Eva aan de eettafel. Foto 2: Rens met laptop op bed. Foto 3: Rens aan een bureau.

Bellen voor advies

Eigenlijk is dit geen thuiswerktip, maar wel een tip om deze nieuwe situatie voor jezelf én voor je (groot)ouders wat gezelliger te maken: Mijn opa en oma zijn inmiddels bijna 90 jaar en moeten dus de hele dag binnen blijven. Helaas kan ik hen niet zien omdat ze ver weg wonen. Daarom bel ik ze een aantal keer in de week. Soms leg ik wel eens een probleem voor waarmee ik op dat moment worstel. Dat kan over de meest basale dingen gaan maar vooral onder het mom hoe zou u het doen? Dat geeft hun stof tot nadenken en misschien leidt het wel tot iets. Op deze manier spreek ik mijn opa en oma wat vaker en doe ik kennis op van iemand die er misschien wel totaal anders naar kijkt.
– Stijn

Ochtendwandeling

Maak meteen in de ochtend een korte wandeling. Zo verplicht je jezelf om je aan te kleden en heb je toch nog het idee dat je ergens naartoe gaat.
– Amber

Extra vroeg opstaan

Mijn dochters zijn al in de leeftijd dat ze een beetje uitslapen. Dus ik sta extra vroeg op. Dan heb ik de dingen waarbij ik niet gestoord wil worden al gedaan tegen de tijd dat de kids aan het ontbijt toe zijn.
– Anne

Vrijmibo

Plan momenten om naar uit te kijken zoals op vrijdagmiddag na werktijd een vrijmibo met lekkere hapjes en een drankje. En wat ook werkt voor mij: ik kleed me ’s ochtends leuk aan, maak me op en doe mijn haren. Ik word er productiever van en voel me energieker dan dat ik in mijn huispak achter m’n computer kruip!
– Sifra