Rijden Zonder Invloed timmert aan de weg

3D Tripping simulator

nws

14-02-2017

Misschien heb je er al iets van voorbij zien komen; de campagne ‘Rijden Zonder Invloed’. Een campagne die wij in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) hebben ontwikkeld. Rijden zonder Invloed is de normaalste zaak van de wereld. Dat willen we met deze campagne uitdragen. Het gaat goed met de campagne Rijden Zonder Invloed van ROV Oost-Nederland. Zo goed zelfs dat de tweede 3D-simulator ingezet wordt.

Er worden verschillende maatregelen op locatie georganiseerd, waarbij duurzame gedragsverandering voorop staat. Het niet achter het stuur stappen nadat je gedronken hebt, drugs hebt gebruikt of (zware) medicijnen hebt geslikt moet vanzelfsprekend blijven en – voor wie het dat nog niet is – worden! Alles draait om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is.

Tussen juli en december heeft ROV Oost-Nederland met de campagne ca. 2 miljoen mensen in Overijssel en Gelderland bereikt via Facebook, Twitter en advertentiebanners. Met dit bereik hebben we 7170 klikken naar de website gegenereerd. Ook in de media heeft Rijden Zonder Invloed veel aandacht gekregen. Zo verschenen er 25 artikelen in lokale kranten en media en zijn er 6 items gemaakt over het onderwerp bij verschillende regionale/lokale omroepen.

Binnenkort zal de campagne ook met een primeur in Nederland komen. Dan wordt de alcoholslagboom voor het eerst ingezet. Daarover binnenkort meer!

Meer weten over Rijden Zonder Invloed? Kijk dan op de campagnepagina.