Hoe blijven rijksmedewerkers positief in deze tijd?

Positief

nws

03-06-2021

Aan het begin van de coronacrisis, in mei 2020, lanceerde Keijzer Werken aan jouw toekomst: online in opdracht van het A+O fonds Rijk. Een overzichtelijke en toegankelijke online omgeving die we in samenwerking met de online opleider SkillsTown hebben opgezet. Het doel? Rijksmedewerkers motiveren om gratis trainingen te volgen die hen helpen bij hun ontwikkeling, werk en loopbaan. Ook in corona-tijd.

Het aanbod bestaat onder andere uit webinars, podcasts, mini-modules en scans die rijksmedewerkers vanuit huis of op het werk online kunnen volgen. Daarnaast bieden we ook leerlijnen aan. Dit zijn een reeks modules die elkaar inhoudelijk versterken, onder een overkoepelend thema vallen en exclusief beschikbaar zijn voor een bepaalde periode.

Op 17 februari, de Doe Vriendelijk Dag, hebben we de leerlijn ‘Sta positief in het leven’ gelanceerd. De leerlijn bestond onder andere uit het webinar ‘Een korte cursus geluk’ en de podcast ‘Mindfulness op het werk’. Om de leerlijn feestelijk af te sluiten organiseerden wij een gratis, live webinar ‘Hoe blijf jij positief in deze tijd?’ met een speciale spreker.

Niemand minder dan oud-doelman Hans van Breukelen legde rijksmedewerkers in acht stappen uit hoe zij zichzelf opnieuw konden uitvinden na een tegenslag. Hij deed dit met aansprekende voorbeelden vanuit zijn eigen leven en liet zien hoe je op basis van bevlogenheid en doorzettingsvermogen in beweging kan komen.

Om van tevoren extra betrokkenheid te creëren, konden rijksmedewerkers een persoonlijk verhaal of een vraag voor Hans van Breukelen met ons delen. Hij gebruikte dit als input voor zijn webinar en daarnaast maakten alle inzendingen kans op zijn boek ‘Maak je comeback, vind jezelf opnieuw uit na een tegenslag’.

Het resultaat? 400 geïnspireerde deelnemers en een boost voor het aantal geregistreerde gebruikers van Werken aan jouw toekomst: online.