Heel Enschede maakt de buurt....en een glimlach gegarandeerd!

BlogFloor

blog

03-03-2016

Net in het zonnetje naar kantoor gefietst. Onderweg overal stralende gezichten van mensen die meedoen met Jij maakt de buurt. Wat is het leven toch mooi, als we samen kunnen delen.

Jij maakt de buurt is het project dat inwoners van Enschede uitdaagt om hun buurt leuker en leefbaarder te maken. Elke wijk heeft eigen budget (wijkbudgetten) voor Jij maakt de buurt en kijkt samen of en hoe een idee te realiseren is. Dat werkt goed, de ideeën stromen binnen en heel veel buurten zijn actief. Dát laten we zien met de nieuwe promotiecampagne.

Overal in Enschede hangen nu posters van Jij maakt de buurt. Sprekende foto’s van mensen die betrokken zijn bij de uitvoering van hun ideeën. Die ideeën zijn heel divers: van het ‘Noaberschaap in Helmerhoek’ voor beter groen onderhoud, de Buitenbikkels in Wesselerbrink die ervoor zorgen dat iedereen mee kan spelen, tot samen eten in de Laares – want liefde gaat natuurlijk door de maag.

Op de Facebookpagina van Jij maakt de buurt staan geweldige filmpjes van ‘behind the scenes’. Heb je een minuutje? Bekijk ze dan vooral eens. Een glimlach gegarandeerd! Zelf heb ik in ieder geval enorm genoten van de vrolijke gezichten in de fotostudio, inspirerende gesprekken en enorme vrijwillige betrokkenheid van alle mensen die meedoen.

Met de campagne willen we andere Enschedeërs inspireren om mee te doen aan Jij maakt de buurt. We leggen een goede basis, waar de buurten zelf weer mee verder kunnen. Het mooie is, de buurten hebben zélf om deze campagne gevraagd. Net als de vernieuwde website die sinds een paar weken live is. Zo is Jij maakt de buurt echt van iedereen.

Dit project is voor mij een positieve tegenhanger in deze roerige tijden. Dát voel ik persoonlijk als de kern: het kan echt anders als we openstaan voor elkaar en bereid zijn samen op te trekken. De resultaten zijn de moeite waard, verrassend,  inspirerend.  En maken de buurt mooier! Dat straalt de hele campagne uit. Ik zeg maar zo: heel Enschede maakt de buurt! 

 Floor