Grote veranderingen in je organisatie? Zo krijg je medewerkers mee.

De connectie illustratie

nws

23-04-2021

Om de kwaliteit in een organisatie te behouden is het belangrijk om te blijven veranderen en verbeteren. Soms is het daarbij lastig om voldoende draagvlak te creëren bij de medewerkers. Hoe maak je duidelijk dat veranderingen op de korte termijn misschien vervelend zijn, maar op de lange termijn bijdragen aan de werktevredenheid?

Deze vraag stelde de Connectie ook aan ons. Samen gingen we op zoek naar een manier om 3000 medewerkers van de gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden mee te nemen in de komende ICT-veranderingen.

De 5 W’s

We ontwierpen en maakten een animatie waarin we ingaan op de 5 W-vragen van de situatie, Waarom, Wat, Wie, Waar en Wanneer.
Waarom is er een nieuw ICT-systeem nodig? Wat gaat er dan precies gebeuren? Wie heeft er baat bij en Wie gaat het faciliteren? Waar kan ik informatie vinden? En Wanneer gaat dit alles plaatsvinden?
Een animatie biedt de mogelijkheid om alles kort en krachtig uit te leggen. We denken hierbij vanuit de medewerker. Wat is voor hen belangrijk om te horen? Op deze manier sluit de animatie goed aan bij de behoefte van de gebruiker.

Bekijk hier de animatie die wij hebben gemaakt voor de Connectie!

Vervolg

Ook leuk om te weten; de opdrachtgever was zo enthousiast over onze animatie dat we daarna ook vervolgmiddelen hebben mogen ontwikkelen. We maakten een handleiding, een interactieve checklist en brieven die we vertaalden naar meerdere doelgroepen en gemeenten.