Gelderland kleurt GIROze

20160409 014

nws

14-04-2016

Heb jij de unieke Giro-trein al gespot? Martijn van Vulpen wel en hij maakte deze en nog meer prachtige foto's van de Arriva trein die speciaal voor de Giro d'Italia in een roze jasje is gestoken. Drie keer raden wie dit keijzerlijke ontwerp van de trein gemaakt heeft. :-)

Gelderland kleurt roze

Van 5 tot en met 8 mei vindt de Big Start van de Giro d’Italia in Gelderland plaats. De Giro start op 6 mei 2016 met een proloog in Apeldoorn. Op 7 mei gevolgd door een etappe van Arnhem naar Nijmegen en op zondag 8 mei een etappe van Nijmegen naar Arnhem. Voor dit spektakel kleurt een deel van de provincie Gelderland roze. In Apeldoorn hangen bijvoorbeeld al een tijdje roze fietsen in de lantaarnpalen en wordt binnenkort het marktplein roze geverfd. En nu rijdt er dus ook een speciale roze Giro-trein! Op de dagen dat de Giro d'Italia in Gelderland is, rijdt de trein op een vast traject zo dicht mogelijk bij het parcours. Tijdens de proloog in Apeldoorn kun je trein zien op het spoor tussen Apeldoorn en Zutphen. Tijdens de tweede etappe op 7 mei is de trein te spotten tussen Arnhem en Tiel en op zondag 8 mei rijdt het treinstel tussen Zutphen en Winterswijk.

Gemakkelijk en snel naar de Giro

De verwachte drukte en de afgezette wegen zorgen ervoor dat de Giro en de evenementen eromheen slecht bereikbaar zijn met de auto. Met de speciale GirOV-dagkaarten van Ervaar het OV kan iedereen in de regio snel en voordelig de Giro d’Italia bezoeken en deze grote happening (waarbij zelfs onze koning aanwezig is) van dichtbij meemaken. Binnenkort zijn deze kaarten verkrijgbaar via de website van Ervaar het OV.