Dé campagne voor fietsstimulering in provincie Utrecht

keijzer ikfiets

nws

07-10-2019

Meer inwoners van de provincie Utrecht op de fiets. Dat is het doel van onze nieuwe campagne ‘Ik fiets’. 10.000 om precies te zijn. De provincie Utrecht heeft namelijk de ambitie om het fietsgebruik in het woon-werkverkeer in 2030 te verdubbelen ten opzichte van 2011. Eén van de maatregelen is een intensieve communicatie- en gedragscampagne om inwoners te verleiden vaker de fiets te gebruiken voor de routinematige verplaatsingen. Een mooie uitdaging, waar we graag de komende jaren onze schouders onder zetten samen met partners XTNT, Fietsersbond, De Boom en het Meer, D&B, Mobidot en bureau voor fietsstimulering Triple Joy

Ik fiets!
Trots is misschien een te groot woord, maar de moderne fietser zegt wel zelfbewust: Ik fiets! En dát is dan ook het centrale thema van onze nieuwe campagne en de drijvende kracht waarmee wij duizenden inwoners van de provincie Utrecht op de fiets gaan helpen. De campagne is aansprekend voor meerdere doelgroepen en geschikt voor brede provinciale inzetbaarheid. We zetten dan ook in op samenwerking met alle 26 Utrechtse gemeenten om de Ik fiets campagne in te zetten voor lokale fietsstimuleringsactiviteiten. Het wordt dé campagne voor fietsstimulering in de provincie Utrecht waarop vanuit de hele regio kan worden aangehaakt.

Persoonlijke aanpak
Iedereen heeft een andere reden om de fiets te pakken: om de file te vermijden, om kosten te besparen, om gezond bezig te zijn. Ons uitgangspunt is dan ook: iedereen kan meedoen. We hebben een laagdrempelig fietsaanbod gecreëerd voor iedere groep routinematige fietsers. Zo kunnen inwoners van de provincie Utrecht bijvoorbeeld een week lang een e-bike proberen, een speed pedelec testen of de Ik fiets app downloaden. Ook in al onze communicatiemiddelen en -boodschappen hanteren we een persoonlijke aanpak: we kiezen de middelen en boodschappen zorgvuldig per doelgroep. En dat persoonlijke aspect zie je terug in het beeldmerk: Het fietsje is tegelijkertijd een gezichtje. Het kan dus fungeren als emoticon en zich ontwikkelen als een veelzijdig karakter dat het plezier in fietsen tot leven brengt. Dat zie je goed terug in onderstaand animatiefilmpje.