Fietsen is beleven in de Stedendriehoek

Keijzer - Fietsen is beleven!

nws

14-05-2018

De gemeenten in de Stedendriehoek (Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen) slaan de handen ineen en werken samen aan een schone toekomst. Het gebruik van de fiets is daarin onmisbaar. Want hoe vaker de auto blijft staan en de fiets wordt gepakt, hoe beter! Met een activerende voorjaarscampagne werkt Keijzer aan het bereiken van zoveel mogelijk inwoners in de regio met als motto ‘Fietsen is beleven!’.

Vele voordelen
Elke donderdag is het ‘Donderdag, dan pak ik de fiets naar mijn werk-dag’ en staat een enthousiast promotieteam klaar op de fietsroute tussen Apeldoorn en Deventer. Fietsers beleven dan de vele voordelen van fietsen naar het werk. Want fietsen is gezond, leuk, het maakt je slimmer en jaren jonger!

Zichtbaar op de fiets
Op werkdagen in de spits fietsen we rond met speciale promotiefietsen en brengen we de boodschap ‘Fietsen is beleven!’ onder de aandacht van automobilisten. Zo creëren we bewustwording bij de forens dat de fiets een goed alternatief vervoersmiddel in het woon-werkverkeer is.

E-bike proeftuinen
Voor de wat langere reisafstand is het fietsen met een e-bike een mogelijkheid om gezond en duurzaam naar het werk te reizen. Om eerst te kunnen ervaren of de e-bike een goed alternatief is, krijgen inwoners van de Stedendriehoek de mogelijkheid om gratis een week lang een e-bike te proberen in het woon-werkverkeer. En ze gaan als zoete broodjes.