Lancering campagne 'Rondkomen in Oudewater'

Rondkomen Oudewater bericht Keijzer

nws

02-07-2019

Inwoners die weinig te besteden hebben, zijn vaak niet op de hoogte van de verschillende regelingen die er zijn voor ondersteuning. Toch zijn er veel mensen die dit geld goed kunnen gebruiken. Ook gemeente Oudewater wil met de campagne: ‘Rondkomen in Oudewater’ hier verandering in brengen. Keijzer was verantwoordelijk voor de uitrol van de campagne. Via www.oudewater.nl/rondkomen kunnen inwoners op een laagdrempelige manier checken waar zij voor in aanmerking komen. Daarbij kan men direct in de tool een regeling aanvragen. De tool verwijst ook naar ketenpartners, zoals de Voedselbank en Stichting SchuldHulpMaatje. Op 29 juni is de campagne door wethouder Bob Duindam gelanceerd tijdens het Follow Your Dream Festival in Oudewater.

Verwijzers en ketenpartners
Het is belangrijk dat professionals, verenigingen en organisaties ook op de hoogte zijn van de regelingen die mensen met een laag inkomen kunnen ondersteunen. Met verschillende online en offline campagnemiddelen bereiken we ook de mensen die om deze groep heen staan en een belangrijke rol kunnen vervullen als verwijzers.

Lancering campagne
Op zaterdag 29 juni vond de lancering van de campagne plaats tijdens het Follow Your Dream Festival in Oudewater. Wethouder Duindam informeerde bezoekers over het belang van de campagne en riep op om te checken waar jijzelf recht op hebt. Het festival is bedoeld om jongeren op een laagdrempelige manier mee te laten doen met sociale cultuur- en sportactiviteiten in Oudewater.

Eén van de middelen die we voor de campagne ontwikkeld hebben is een korte animatie.
Wellicht is deze campagne ook interessant voor uw gemeente. Benieuwd naar meer informatie, stuur ons een mail.