Om de kwaliteit in een organisatie te behouden is het belangrijk om te blijven veranderen en verbeteren. Soms is het dan lastig om voldoende intern draagvlak te creƫren. Hoe maak je duidelijk dat verandering in je organisatie de korte termijn misschien vervelend zijn, maar ook bijdragen aan de werktevredenheid? Deze vraag stelde de Connectie ook aan ons. Op zoek dus naar een manier om 3.000 medewerkers van de gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden mee te nemen in de komende veranderingen.
Categorie:
Inspiratie
Datum:
23-04-2021
grote verandering in je organisatie

De 5 W's

Om medewerkers mee te krijgen in de ICT-veranderingen, ontwierpen en maakten we een animatie waarin we ingaan op de 5 W-vragen van de situatie. We focusten ons op Waarom, Wat, Wie, Waar en Wanneer.

  • Waarom is er een nieuw ICT-systeem nodig?
  • Wat gaat er dan precies gebeuren?
  • Wie heeft er baat bij?
  • Wie gaat het faciliteren?
  • Waar kan ik informatie vinden?
  • Wanneer gaat dit alles plaatsvinden?

Een animatie biedt de mogelijkheid om alles kort en krachtig uit te leggen. We denken hierbij vanuit de medewerker. Wat is voor hen belangrijk om te horen? Op deze manier sluit de animatie goed aan bij de behoefte van de gebruiker. En laat je zien dat verandering in je organisatie wenselijk is. Voor iedereen!

Bekijk hier de animatie die we voor de Connectie gemaakt hebben!

Vervolg

Ook leuk om te weten; de opdrachtgever was zo enthousiast over onze animatie dat we daarna ook vervolgmiddelen hebben mogen ontwikkelen. We maakten een handleiding, een interactieve checklist en brieven die we vertaalden naar meerdere doelgroepen en gemeenten. Zo krijg je medewerkers mee.

Wanneer mogen we voor jouw (publieke) organisatie aan de slag? Neem contact met ons op!