Een atletiekbaan in het hart van een aantal Brabantse steden, dat trekt de aandacht! Voor onze campagne Uniek Sporten Brabant lieten we midden in Den Bosch, en later in Oss, een atletiekbaan op straat verven. En of het de aandacht trok!
Categorie:
Nieuws
Datum:
17-07-2019

Sportevenementen

Iedereen moet kunnen sporten. Dus ook (of júist) als je een beperking of chronische aandoening hebt. Met de campagne Uniek Sporten Brabant verleiden we unieke sporters om in beweging te komen. Brabant is opgedeeld in zeven regio’s met ieder hun eigen sportloket. Beweegcoaches van deze sportloketten ondersteunen bij het vinden van een geschikte sport. In aanloop naar verschillende sportevenementen in Brabant vroegen wij op een ludieke manier aandacht voor sporten met een beperking en voor het sportloket uit de regio.

Zelf ervaren

We trapten af in Den Bosch. In aanloop naar de Vestingloop openden we een speciale Uniek Sporten Brabant-atletiekbaan midden in het centrum. Kinderen konden ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Ze deden rolstoelraces en namen deel aan een running blind workshop. De baan bleef liggen tot na de Vestingloop en was een groot succes: winkelend publiek begon spontaan wedstrijdjes op de baan te doen en de pers kwam een kijkje nemen.

Lokale aandacht

Na Den Bosch volgde Oss. De atletiekbaan in Oss was de finish van De Maasdijk. Als deelnemer kon je er dus niet omheen. En ook voor en na het evenement was de baan in hartje Oss niet te missen. De pers was erbij en onze collega Eva van Schaijk reageerde op vragen. De eerste twee steden waren dan ook een groot succes. Andere Brabantse steden volgen binnenkort. Op deze manier vragen we heel lokaal aandacht voor de campagne en voor het sportloket uit de regio.