Rijden Zonder Invloed is een campagne die we samen met Responsible Young Drivers en XTNT uitvoeren in opdracht van ROV Oost-Nederland. Het team trok met de campagne – die als doel heeft om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen, en de gevolgen daarvan, sterk te verminderen – veel bekijks.
Categorie:
Nieuws
Datum:
11-08-2017
rijden zonder invloed

Rijden Zonder Invloed lounge

In de Rijden Zonder Invloed Lounge konden bezoekers van de vierdaagse plaatsnemen in de 3D Tripping Simulator.  Hier beleefden ze zelf wat het effect is van alcohol en drugs achter het stuur. Ook konden bezoekers meedoen aan een quiz waarin hun kennis over alcohol- en drugsgebruik in het verkeer werd getest.

Op zoek naar de BOB

Het campagneteam spotte je in het centrum van Nijmegen met een bakfiets vol alcohol- en drugstesten. Zij zochten naar de BOB, die vrijwillig deel kon nemen aan een alcohol- of drugstest. Met bestuurders die een te hoog alcohol- of drugspercentage in hun bloed hadden, bespraken ze alternatieven om thuis te komen. Alle nuchtere BOB’s beloonden ze met een voucher waarmee ze gratis een alcoholvrije cocktail konden krijgen bij de Rijden Zonder Invloed Lounge. Ook maakten ze kans op een meet & greet met een van de artiesten van the MATRIXX live.

Artiesten stappen in simulator

Een aantal artiesten nam ook plaats in de simulator en ervaarde zelf hoe het is om onder invloed te rijden. The Voice of Holland finalist Vinchenzo, singer-songwriter Nigel Sean en Rob Kemps van de Snollebollekes waren het erover eens: autorijden vraagt om een heldere blik! Benieuwd naar het filmpje? Je bekijkt hem hier!