We zijn trots! En niet zomaar een beetje! Uit ongeveer 8.000 inzendingen van over de hele wereld zijn wij uit de bus gekomen als een van de winnaars van een Red Dot Award - Brands & Communications. De Red Dot Award is een internationale prijs voor design. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt binnen verschillende categorieën. Wij zonden in de categorie annual reports het jaarverslag in wat we maakten voor Ambulance Oost.
Categorie:
Nieuws
Datum:
23-07-2020

Betaalbaar en snel

Ambulance Oost is de ambulancedienst voor Twente (Overijssel). Het verzorgingsgebied omvat 15 gemeenten, samen goed voor circa 650.00 inwoners. Met circa 240 gedreven vakmensen en 23 moderne ambulances staan zij garant voor professionele ambulancezorg en dienstverlening voor meer dan 37.000 patiënten per jaar. Veel informatie te delen dus. Informatief, makkelijk leesbaar en aantrekkelijk in vorm, dat waren daarom ook de uitgangspunten in de ontwikkeling van het jaarverslag van Ambulance Oost. En niet te vergeten: ook betaalbaar en graag zo spoedig mogelijk opgeleverd. Na een korte conceptfase en conceptvoorstel, zijn we gestart met de uitwerking van deze informatieve, illustratiekrant. Doorlooptijd: 1 maand.

Anders dan anders

Maar een jaar verslag, saai … Niet voor onze Studio en Ambulance Oost! Zij wilden namelijk wel eens wat anders. Jaarverslagen worden over het algemeen nauwelijks meer gelezen en het is vooral wettelijk bepaald dat ze gepubliceerd moeten worden. En dus ging onze studio geënthousiasmeerd door onze opdrachtgever aan de slag. Het resultaat? Een jaarverslag op tabloidformaat met veel grafische elementen. Iconen en visuals geven pagina voor pagina de essentie van het afgelopen jaar van Ambulance Oost weer. Geen lange teksten, maar verfrissende elementen in de huisstijl-kleuren. Het resultaat: een duidelijk en overzichtelijk verhaal richting de stakeholders dat tegelijkertijd de organisatie krachtig profileert. En niet onbelangrijk, toch herkenbaar!

Signalerings- en waarschuwingskleuren

De krant heeft een 20 pagina’s tabloidformaat gekregen en is gedrukt in enkel twee Pantone kleuren. De vormgeving is helder en duidelijk, grote illustraties en iconen worden afgewisseld met kleur- en streepvlakken, welke een link met de signalerings- en waarschuwingskleuren van ambulances hebben en de huisstijlkleuren van Ambulance Oost.

Blij

Wij zijn heel blij met deze erkenning voor het werk van de onze studio en onze vakmensen die iedere dag op zoek gaan naar een onderscheidende vormgeving die aansluit bij de ambities van onze opdrachtgevers. Én we zijn heel blij met onze opdrachtgevers die ons de ruimte geven om te laten zien wat we in huis hebben. Fijn dat dit herkend en erkend wordt met een Red Dot Award!