In het noorden van ons land, in de provincie Groningen, ligt de Lauwersmeerdijk. Om ons land beter te beschermen tegen overstromingen, gaat deze dijk op de schop! Bij de nieuwe dijk horen ook extra’s voor de natuur, zoals rif-elementen aan de voet van de dijk voor bodemdieren en vissen. Keijzer verzorgde de omgevingscommunicatie bij de dijkversterking in Groningen.
Categorie:
Nieuws
Datum:
4-05-2023
diek van morgen

Planuitwerkingsfase

Al sinds 2020 verzorgen we de communicatie rondom dit grote project. Dat begon met omgevingscommunicatie in de planuitwerkingsfase. In deze fase werkten Waterschap Noorderzijlvest en verschillende partners de plannen voor de dijkversterking helemaal uit. Aan ons was het de taak om de omgeving daarin te betrekken en mee te laten denken. Dat deden we onder andere met een virtueel bezoekerscentrum waar bezoekers op een inspirerende, interactieve en intuïtieve manier de veranderingen aan de dijk konden ervaren. In het bezoekerscentrum kon iedereen zijn mening, zorgen of ideeën achterlaten. Deze informatie werd door Noorderzijlvest meegenomen in het definitieve plan voor de dijkversterking.

 

Start van de dijkversterking

De dijkversterking is deze maand officieel begonnen! Dat vierden we op 5 april, samen met alle partners van de dijkversterking en de omgeving. Op de dijk stond een gedicht dat speciaal voor de gelegenheid was geschreven. Alle partners mochten een voor een woorden onthullen uit het gedicht. Daarna gaf een groep basisschoolkinderen officieel het startsein met een scheepshoorn. ‘s Middags kon iedereen genieten van lokale hapjes en alles te weten komen over de dijkversterking op de informatiemarkt. Het zonnige weer maakte de dag compleet!

We promootten het startmoment via allerlei online en offline kanalen. Onze creatieve studio mocht ook aan de slag met een reeks middelen, waaronder spandoeken, banners, een video, posters en zelfs ansichtkaarten. Uiteindelijk zijn deze erg mooi geworden, al zeggen we het zelf 😉

Realisatiefase

Met het startmoment op 5 april is de realisatiefase van de dijkversterking aangebroken. Goed nieuws: wij mogen ook in deze gehele fase de communicatie verzorgen! Tot eind 2026 houden wij de omgeving op de hoogte van alle ontwikkelingen en werkzaamheden, samen met de omgevingsmanagers van het waterschap en van de aannemers. We zorgen ervoor dat de dijk ook echt een dijk van iedereen wordt: ‘Onze diek van morgen!’

Benieuwd naar de ontwikkelingen? Volg het project op Facebook, Instagram en Twitter!