Geld besparen? Volg de muntjes!' Op de Dag van de Duurzaamheid zetten wij met milieuvriendelijke krijtgraffiti deze oproep, en een spoor van muntjes op straat in Ede. Inwoners van Ede die het spoor volgen, ontdekken bij een huis aan de Molenstraat hoe je door middel van duurzame veranderingen geld kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van de spouwmuur, het plaatsen van HR++ glas of het installeren van zonnepalen.
Categorie:
Nieuws
Datum:
17-10-2019
ede geld besparen

Waar krijg jij energie van?

Met de mysterieuze muntjes speurtocht trappen we de campagne Ede-Natuurlijk af. Een campagne van de gemeente Ede om inwoners te enthousiasmeren zo duurzaam mogelijk te wonen. Het doel? In 2050 energieneutraal zijn. Dit betekent dat in 2050 alle energie die er nodig is binnen de gemeente Ede duurzaam geproduceerd moet worden door middel van wind, zon en biomassa.

Het lijkt nog ver weg, maar de gemeente Ede zet alvast de eerste stappen om haar inwoners hierbij te helpen! Zo ontdek je op de vernieuwde website www.ede-natuurlijk.nl hoe jij als individu of buurt kunt besparen en bijdragen aan een duurzaam leefmilieu. Naast de guerrilla actie met de muntjes, ondersteunt Keijzer Ede bij de communicatie rond de energietransitie. We dachten mee over de herinrichting van de nieuwe website, beplakten het mobiele energieloket en zetten een buurt toolkit op. Zo worden inwoners van Ede de komende periode geïnspireerd om met duurzaamheid aan de slag te gaan!

ede