Verkeersveiligheid is een belangrijk thema. Overheden, provincies en ook verzekeringsmaatschappijen werken hard aan het vergroten van de verkeersveiligheid. Helaas zijn er nog steeds veel verkeersongelukken met dodelijke afloop en dat moeten en kunnen we voorkomen: niet meer appen in het verkeer, zorgen voor de juiste verlichting en vooral zelf goed opletten. Allerlei thema’s waarvoor we al verschillende communicatie inspanningen bedachten en uitvoerden. In de spotlight: het fluorfeest!
Categorie:
Nieuws
Datum:
11-03-2020

Passende communicatie

Maar naast bovengenoemde thema’s is het ook heel belangrijk om zelf goed zichtbaar te zijn en op te vallen in het verkeer. Dit geldt met name voor de voetganger, die (vaak) geen verlichting gebruikt en vooral kinderen gaan vaak lopend naar school. Dus we stonden voor een uitdaging: hoe brengen we deze serieuze boodschap over op kinderen? Ken je bijvoorbeeld de instagame voor fietsverlichting al?

Het fluorfeest

Niet vertellen maar laten ervaren, dat is het uitgangspunt. We kozen voor een laagdrempelige, maar toch opvallende manier van communiceren met de jonge doelgroep en ontwikkelden het ‘Fluorfeest’. Een draaiboek voor een complete lesdag op basisscholen, waarin opvallen in het verkeer centraal staat. Daarnaast ontwikkelden we een ondersteunend middelen pakket met aankondigingsposters, fluorescerende vlaggetjes en een blijvende herinnering in de vorm van stickers of sleutelhangers.

 

Heel Brabant valt op

Maar we stonden voor nog een uitdaging: hoe brengen we het fluorfeest bij de doelgroep? Daarvoor zochten we de samenwerking met BVL (het Brabants verkeersveiligheidslabel) en riepen we alle basisscholen in Brabant op om een fluorfeest te organiseren. Als pr-aftrap en goed voorbeeld organiseerden we op een basisschool in de gemeente Zeeland een groot Fluorfeest. Fluorescerend geschminkt, gehuld in een wit shirt leerden kinderen meer over opvallen in het verkeer tijdens een les. Maar nog belangrijker en veel leuker: ze ervaarden hoe belangrijk opvallen in het donker is tijdens een enorme fluor obstacle run in de gymzaal.

Het fluorfeest blijkt een enorm succes. Inmiddels is op een groot aantal basisscholen in Brabant het fluorfeest georganiseerd en zo werken we samen aan een veiliger verkeer! Wil jij ook zo’n opvallend fluorfeest of wil je weten hoe je jouw boodschap kunt overbrengen aan kinderen? Kom eens langs voor een kop koffie, want wij denken graag mee!