Weet jij wat de beste titel voor jouw Facebookartikel is? Belangrijk om te weten, want met de titel spreek je de doelgroep aan en betrek je ze bij jouw content. Of dat nu voor je eigen bedrijfspagina is of voor een extern project. Tijdens onze zoektocht naar de perfecte Facebooktitel kwamen we een onderzoek tegen waarvan het resultaat verrassend en logisch tegelijkertijd is. Zo wordt die perfecte titel altijd een no brainer!
Categorie:
Inspiratie
Datum:
6-09-2018
facebooktitel

Het geheim

In een onderzoek van Buzzsumo werden 100 miljoen Facebooktitels onderzocht van artikelen met veel engagement (shares, likes, reacties). Zo werd er onder andere gekeken welke woordgroepen het meest voorkwamen in deze titels. De woordgroep ‘Will make you’ bleek het allerbest te scoren. Zelfs twee keer zoveel engagement als de nummer 2 (’this is why’).

Waarom werkt dit zo goed?

Het gaat hier om een woordgroep die zorgt voor een verbinding in een titel. Bijvoorbeeld: (24 Pictures that will make you feel better about the world). Je begint en eindigt je titel niet met deze woorden, maar het maakt de link duidelijk tussen de content en de impact op de lezer. Door dit te gebruiken, maak je de lezer dus meteen duidelijk wat ze kunnen verwachten. Je belooft je lezer dat het lezen van dit artikel echt impact gaat hebben. Titels die zo zijn opgebouwd zijn echt geschreven vanuit de doelgroep (what’s in it for me?). Eigenlijk heel erg logisch. Vanuit onze kennis en ervaring in de marketing en communicatie weten wij als geen ander dat je altijd moet denken vanuit de doelgroep en vooral duidelijk moet maken wat de meerwaarde voor hen is. Dus als je nog een goede titel moet bedenken voor je (Facebook)artikel, houd dit dan in je achterhoofd. Wij denken dat dit geheim verder gaat dan enkel en alleen Facebook. Haal er dus je voordeel uit als jij je bezighoudt met contentmarketing. Nou is de woordgroep ‘Will make you’ niet één op één te vertalen naar het Nederlands. Maar bekijk de voorbeelden hieronder eens voor wat inspiratie:

  • 6 harde feiten die jou een beter persoon gaan maken
  • Wie stond het beter? 10 foto’s die je hard gaan laten lachen
  • Met deze 13 reistips ga je onbezorgd op vakantie
  • Wat deze vliegtuigmaatschappij deed voor haar passagiers gaat je hart verwarmen!

Wat valt je op?

Sparringpartner nodig?

Hulp nodig bij het maken van de perfecte titel? We helpen je graag! Neem contact met ons op.