Uit de evaluatie van de actie ‘Beter Benutten’ van de provincie Noord-Brabant blijkt dat er nu in Brabant 7.000 auto’s minder in de spits rijden dan drie jaar geleden. Het succes hiervan is te wijten aan een intensieve samenwerking tussen de provincie, het rijk en het bedrijfsleven. Vooral onze actie B-Riders werd daarin benoemd als meest succesvol!
Categorie:
Nieuws
Datum:
10-09-2018
b-riders

Uit de auto, op de fiets

Waar bestuurlijk Nederland voorheen nog was overtuigd dat meer asfalt het verschil ging maken in het bestrijden van de files, zijn ze er nu zeker van dat het ook op andere manieren kan. Door in te spelen op het doorbreken van gewoontegedrag hebben we met onze fietsstimuleringscampagne een mooi resultaat neergezet. Onze aanpak blijkt succesvol door de samenwerking met het bedrijfsleven, een stimulerende fietsapp en een financiële beloning als de auto verruild wordt voor de fiets in de spitsuren.

De fiets in de versnelling

De komende jaren introduceren we een full-serviceprogramma bij Brabantse werkgevers om werknemers te stimuleren om te gaan fietsen. Ook gaan we de samenwerking aan met Brabantse gemeenten op basis van een communityaanpak. We gaan de fiets in Brabant écht in de versnelling zetten!

Meer weten?

Lees meer via Omroep Brabant.