Sinds begin dit jaar zetten we de provincie Groningen ‘op Groen Licht’. In opdracht van Verkeerswijzer Groningen zijn we namelijk de verkeersveiligheidscampagne Groen Licht Groningen gestart. Met deze campagne stimuleren we mensen in het noorden van het land tot veiliger gedrag in het verkeer. We zetten hen aan het denken over hun eigen rol in het verkeer.
Categorie:
Nieuws
Datum:
16-08-2018

Zelf ervaren

Onlangs lanceerden we de 3D Afleiding Bike op de KEI-week in samenwerking met Responsible Young Drivers. Met deze speciale fiets hebben we een primeur in Nederland. Op deze fiets krijgen deelnemers in een Virtual Reality-wereld door middel van een Oculus Rift-bril de kans om zelf te ervaren wat het effect is van afleiding op de fiets. Doordat ze het zelf ervaren, is de kans het grootst dat ze in het vervolg bijvoorbeeld hun telefoon op stil zetten op de fiets.

In het nieuws

Met deze actie wilden we vooral jongeren bereiken en hen aanzetten tot gedragsverandering. En de KEI-week is natuurlijk bij uitstek een evenement voor jongeren. Maar daarnaast was er ook de nodige persaandacht. Verschillende regionale én landelijke kanalen hebben de actie opgepikt. Zo was de actie onder andere te zien bij Laat op één, waar minister Cora van Nieuwenhuizen aan tafel zat om te praten over afleiding op de fiets. Een topactie dus en weer een stapje dichter bij Groen Licht voor heel Groningen.